Torparens's Blog

border collie & livet på landet

5-års jubileum med Bobby D-kurser i Torp

Då blev det väldigt lugnt i Torp efter 5 intensiva dagar för Bobby Dalziel, han är bara bäst, ingen tvekan om det. I år är det 5:e året i rad som han kommer och håller väldigt uppskattade kurser, några har varit med från början och några nya har gått för 1:a gången….alla tror jag har fått med sig något att jobba vidare på.

Bobby kom redan på måndagen, likaså fårklipparen, så vi åt en väldigt sen middag kl. 20.00 den dagen. Tisdagen gick åt att fixa till kursen och flytta djur, sortera djur m.m. Onsdagen började kursen, lite sol men kall vind, som tur var ställde grannarna upp sin stora lastbil, så vi hade det väldigt lyxigt inuti den, med fika, stolar, bord t.o.m. en soffa om man nu blev trött. Bobby han stod ute på åkern hela dagarna, bara vid lunch fick han nyttja lastbilen….den mannen är helt enkelt otrolig, vilket engagemang hela tiden oavsett vilken hund som går…..

Några Torpvallare kom och det var så roligt att träffa och se er allihop, Susanna kom längst ifrån, ända från Boden kom familjen med bil och husvagn, strongt av er.

Shania var också med alla dagar, herregud vad skulle jag göra utan dig, vännen…första kursdagen när vi åt allihop så ringde grannen och sa att våra nya kvigor hade smitit ut och stod på vägen, Shania kastade sig ut med Lazy (som aldrig knappt har sett en ko) och fixade tillbaka alla 5 så jäkla bra. Kvigorna hade varit här i bara 2 timmar…undrar hur sommaren blir??? Underbara dagar med mycket skratt och även lite gråt, men det fanns alltid nån till hands som kunde trösta (sådana dagar) Tack till alla mina valpköpare….ni måste vara världens bästa valpköpare. Nästa år kommer Bobby Dalziel igen, så träna på!

Kram till alla som var med från Torparna!

Ska försöka lägga in bilder från kurserna i bildspel….få se hur det går….

3 svar till “5-års jubileum med Bobby D-kurser i Torp

 1. finnvallen 09 maj 2014 kl. 12:30

  Tusen och åter tusen tack för en fantastiskt bra och väl genom arbetad kurs har gått för Bobby många gånger typ 8 säkert men detta var den absolut bästa hittills instämmer han är grym så är det bara! Men för att han ska kunna ge allt av sitt otroliga kunnande så måste han ha förutsättningar och det får han varje gång på Torp tacka vare dig och Bosse. En sak som var särskilt bra denna gång var att vi ej var så många per dag vilket gav oss mera tid med maestro vilket fick till följd att man fick ut ännu mera av kursen. Så det var helt klart ett vinnande koncept för framtida kurser. Arrangemanget var som vanligt perfekt och det känns som att komma hem varje gång man är på Torp tiden bara flyger fram. Bara ett ”fel” och det var maten ……..den smakade meeerrr så nu har man gått upp 3 kg!!
  Att få prova att valla kvigor med en hund som inte ens hade sett en ko på bild var extra bonus och med det flytet som var dessa dagar så gick även det bra!

  Tack en än gång mkt stort tack ni kan verkligen konsten att få alla att trivas nu tränas det här för fullt vill jag lova (med att bli av med extra kilona)! kram Shania/Maggan

 2. finnvallen 09 maj 2014 kl. 12:33

  ps underbara bilder på kamrat/vänskap när den är som bäst med andra ord precis som det ska vara på en kurs! kram Shania, Maggan

 3. genietfokus 10 maj 2014 kl. 11:15

  Så lyckad vecka/helg! Nästa år ska jag se till att kunna vara med varje dag och hjälpa till/titta/gå kurs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: